Aparèixer en les primeres posicions de google

T’has plantejat alguna vegada perquè vols estar en les primeres posicions de Google?
Sembla una pregunta fàcil, però és important saber perquè es vol contractar un servei de SEO o posicionament.

La principal idea que tenim al cap és que si apareixem primers generarem més negoci, ja que la gent entrarà més al nostre espai web. Però és això cert?? I el més important: Ens val la pena?

Què aporta estar primer a Google?

Les primeres posicions de les cerques de Google són les que reuneixen la gran majoria d’accessos per part dels internautes. És a dir: On entren després de realitzar la cerca.

Segons un estudi realitzat al 2011 per Slingshot SEO, la primera posició rep el 18.2% dels usuaris que han realitzat la cerca, la segona posició rep el 10,1%, la tercera el 7,2% i la quarta el 4,8%. La resta de posicions no arriben al 2% i els clics que rep són molt aleatoris.

Amb això podem fer un senzill càlcul: I és que una web que es trobi en la primera posició d’una paraula mitjanament competida, d’unes 1000 cerques per dia, obté unes 180 entrades de clients diàriament. Gens malament!

Però què passa si la nostra paraula només té 10 cerques diàries? Segons aquest estudi rebríem menys de dues visites al dia. Això és molt o és poc?

Per respondre a això hem de tenir en compte un altre aspecte: Quin rati dels usuaris que entren a la meva web es converteixen en clients?

Rati de conversió

Òbviament si tenim un rati de conversió (o de venta) del 100%, tenir dos clients nous al dia està genial, però què passa si tenim un rati de conversió del 5%? En aquest cas hauré d’esperar una setmana i mitja per a que un usuari contacti amb mi, i per tant potser és millor gastar els diners i l’esforç en publicitat convencional i xarxes socials, més que en SEO.

Resum

Amb tot això el que us vull dir és que vivim en una confiança cega sobre que les primeres posicions dels cercadors ens aportaran ventes, però això no sempre és així. Les primeres posicions ens generaran visites, sense que això signifiqui que es converteixin en clients i/o ventes, i per tant, no estem davant d’una operació estrictament rentable.

Per això és necessari fer un estudi sobre les possibilitats de la teva empresa; les paraules clau per competir o fins i tot les LongTails, el rati de conversió usuari/venta, modes d’augmentar aquest rati… i fer un balanç estimatiu de quant podem guanyar, amb la finalitat de saber si el posicionament és necessari i/o rentable.

Demana el teu estudi de SEO totalment gratuït a Gironactiva.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *