Incrementar els comentaris de negoci en les xarxes socials

Els comentaris sobre el teu negoci a les xarxes socials són l’equivalent del “boca-orella” en la web 2.0.
Un bon comentari no només et dóna una puntuació més alta en les pàgines web especialitzades, sinó que és un gran aliat del SEO (posicionament web) , apart de ser un excel·lent aparador per a nous clients.

Estudis recents indiquen que la gent creu més en els comentaris trobats a Internet sobre productes i locals , que el realitzat per revistes especialitzades.

Però si creus que incrementar les opinions del teu establiment és una tasca impossible, a continuació et donem unes idees per incentivar les primeres reviews. Aquests passos estan pensats per hotels i restaurants, però son totalment vàlids per altres locals.

A continuació expliquem sis vies per incentivar comentaris:

Social media logos

  1. Al client en el moment del check out: Donar un flyer o una fulla durant el procés del check out és una oportunitat perfecte per a incentivar al client a escriure un comentari. Aquesta fulla o flyer acostuma a tenir els links de la teva web o alguna revisió online ja existent a webs com Google places, Bing, local.com, Yelp, Tripadvisor etc. D’aquesta manera al client li marquem el camí cap a les webs on ens interessa que deixi el seu comentari.
  2. Codis QR: Posar a la vista codis QR en zones sensibles de ser vistes de l’hotel (com per exemple al taulell) crea un fàcil accés a generar comentaris a través dels smart phones. Aquests codis QR poden ser emplaçats en materials impresos tals com a les cartes de cocktails de la terrassa (un lloc ideal per a opinar mentre prenen una copa relaxadament), a les fulles d’informació que es deixa a les habitacions etc.
  3. Ofereix incentius i ofertes:Molts dels nostres clients no tenen pràcticament temps lliure durant els dies que s’allotgen en el nostre hotel, i escriure una crítica del nostre hotel no està precisament en la llista de coses a fer durant les vacances. Donant un incentiu, com un cupó de descompte en una futura estància, pot ser un incentiu suficient per a que els clients trobin el temps per a deixar el comentari.S’ha d’anar en compte però, doncs certes webs d’hotels puneixen les crítiques susceptibles de ser “comprades”.
  4. Afegeix links que facilitin comentar: La teva web no és el millor lloc on penjar els bons comentaris dels teus clients (aquests comentaris interessen més en les xarxes socials), però en canvi sí és un gran lloc per posar links que incitin als teus clients a deixar un comentari. Hem de posar fàcil al navegant la tasca d’opinar sobre nosaltres. Trobar el nostre hotel en un directori a vegades pot ser complicat, però de ben segur que el nostre client ens troba ràpidament en la nostra web.Hem d’incentivar als nostres clients a escriure recomanacions i crítiques a Google, a Yelp, Trip Advidsor…
  5. Genera comentaris per email: És molt recomanable utilitzar l’email marketing enviant, 24-48 hores després del check-out, un correu de valoració enllaçant directament amb la web de comentaris que ens interessa potenciar.
  6. Senzillament pregunta: Moltes vegades el camí més senzill és el més efectiu. La recepció de l’hotel segurament coneix bé al teu client, han parlat durant estona sobre les activitats, sobre el gran dia que ha fet avui i hi ha un cert vincle d’amistat… Formar als nostres treballadors per a fomentar els comentaris del client ha de ser una de les nostres prioritats.

Una bona manera d’incrementar més comentaris positius és preguntar a aquells clients satisfets amb el servei. És una tàctica que tot el personal necessita tenir dintre de les seves rutines diàries. L’increment de comentaris en les webs de viatges pot ser sorprenent.

Construir unes bones crítiques dels teus clients necessita de temps i dedicació, però ha de ser un dels elements importants del teu pla de màrketing, ja que aquestes crítiques no només augmentaran el teu posicionament dintre dels llistats d’hotels, sinó que incrementaran les ventes i la fortalesa en front a la competència directe.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *