La importància del text per estar en primeres posicions

Moltes empreses posen tot l’esforç a crear una pàgina amb undisseny elaborat, amb unes imatges professionals del seu establiment, amb els més nous i impactants javascripts… però moltes s’obliden de la bona redacció de textos, elecció acurada d’informació, de la contractació de professionals per a que programin la web de forma correcte segons els estàndards… i això porta que Google assigni a aquestes webs posicions baixes, que impedeixen la bona entrada d’usuaris.

Llavors és quan es pregunten “perquè no estic en les primeres pàgines de Google?”

Per respondre a això hem d’entendre com funcionen els buscadors, i més concretament, pel seu ús generalitzat, Google.

Internet es como un mapa

Imaginem que Internet és una xarxa de metro, on cada estació és una web diferent i les vies són els vincles. Els usuaris, igual que els cercadors com Google, van viatjant per aquestes vies i memoritzen totes les parades amb les seves característiques (què ens ofereixen, on ens porten…).

Això és el que fa Google, Bing, Yahoo… Recopilar informació sobre totes les parades que va fent.

Seguim amb l’exemple: Si algú ens pregunta com es pot arribar a una estació, primer pensarem amb totes les opcions possibles per arribar-hi, i quan tinguem clares les opcions, li indicarem un camí basant-nos en uns criteris: de temps, de comoditat, facilitat…
Això és el que fa Google: Quan li preguntem per exemple “Disseny web a Girona”, ell escull els resultats que contenen aquesta informació, i a posterior, ens els mostra ordenats basant-se en la rellevància i la importància d’aquella web en relació a la cerca que s’ha realitzat.

Així doncs, és possible trobar-nos que al cercar “golf” Google ens mostri abans el model de volkswagen que la “federació de golf”, ja que considera que el cotxe és més rellevant i popular que l’esport en sí. En canvi, si algú busca “normes del golf”, el buscador descartarà per complert el model de la casa alemanya, donant-nos tots els resultats basats en l’esport.

Ara que tenim una idea de què fa Google, seguim amb el dubte
Perquè no estic en bones posicions a Google?”.
Això pot venir donat per infinitat de factors, però el més comú i el més simple: El nostre text no parla suficientment de nosaltres, de la nostra activitat, o no te cohesió amb el nostre negoci, i per tant Google no ens posiciona a ninguna cerca.

Per exemple: He vist pàgines webs d’hotels, que mostrant imatges de les habitacions i ja donant per suposat que el negoci és turístic, l’únic text que ens donen és el de les activitats que realitzen per la zona, la previsió metereològica etc.
Google entra a la web, veu en el títol que es tracta d’un hotel, però només troba informació sobre “classes de windsurf”, “passejos en Kayak” i la previsió “setmanal del temps”.

Per lògica, si jo busco hotel, Google considera que cerco un lloc per dormir, no unes classes de vela, i per tant, no em mostra la web en qüestió.

La importància dels textos (que expliquin el que els teus clients busquen per sobre el que “vols explicar”) de les paraules clau usades (hotel, ciutat del teu hotel, serveis de l’hotel…), són el que, entre altres coses, ens mantindrà en una bona posició de les cerques.

Si la teva web no està en una bona posició no dubtis a contactar amb nosaltres i et farem un estudi SEO (optimització de la teva web per a cercadors) sense cap compromís.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *