Taxa de rebot

La taxa de rebot

Hi ha moltes raons per les que Google pot estar restant reputació a la teva web, i per tant, posicionar-te en posicions més baixes en determinades cerques en les que abans estaves ben o mitjanament ben situat.

Pot ser que la teva competència estigui fent un bon treball web o SEO i per tant guanyi rellevància, pot ser que Google consideri que la teva web no s’actualitza el suficient… Però hi ha un detall que habitualment no li donem importància: La taxa de rebot.

El teu client troba el que vol quan entra a la teva web?

Si algú entra a la teva web mitjançant una cerca, i torna enrere al no trobar el que vol, apart de perdre un possible client, aquesta visita es suma a l’anomenada “taxa de rebot” o “bounce rate”.

La taxa de rebot ens indica totes aquelles persones que han entrat a la teva web, i n’han sortit ràpidament o bé han anat cap “enrere” tornant al cercador. Aquesta es dona essencialment per dues raons:

  • El nostre visitant no troba la informació que vol (o no es troba amb una interfície agradable).
  • Estem posicionats en termes que no tractem adequadament.

Google ho té en compte, ja que una web amb una taxa de rebot del 40% significa que és una web amb molta gent “descontenta”, i per tant el cercador li adjudicarà llocs més baixos, amb la intenció de suggerir webs que realment sí donin el que l’usuari vol.


Solucionar la taxa de rebot:

  • Modificar el disseny: Moltes vegades tenim un disseny o una estructura de web que no és atractiva pel navegant. La navegació ha de ser còmode per una persona que no conegui el nostre espai, intuïtiva per trobar allò que desitja i sobretot, atractiva a la vista. Els estàndards de disseny varien amb el temps, i és necessari que adeqüem la nostra web, de la mateixa manera que posem una capa de pintura nova al nostre negoci.

  • Vigilar textos: Pot ser que estiguem posicionats per paraules claus que no ens pertanyen. Per exemple: diem que el nostre establiment està ubicat al poble X (més important geogràficament i a pocs km del nostre poble) amb la intenció de situar millor al nostre client i/o captar més visites, però realment el que fem és captar visites de gent que no es vol desplaçar i que per tant tiren enrere al no trobar el que busquen.

Ser clar amb els nostres serveis, ubicació i similars, pot portar-nos menys visites, però aquestes seran de qualitat i més afins al nostre negoci.

Si teniu dubtes sobre el vostre disseny, paraules clau i/o possibles taxes de rebot, no dubteu en contactar amb nosaltres.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *