Què és el long tail?

El long tail és un terme usat en el SEO per referir-se a una cerca molt específica de varies o moltes paraules, que pot arribar a ser molt efectiva. Per exemple: “disseny i maquetació web en responsive design a Girona”.
No seria millor “disseny web?”
Anem a veure les diferències:

Què és la long tail?

Quan volem posicionar la nostra web a google hem d’escollir per quines paraules volem aparèixer. Si jo tinc una empresa d’esports vull aparèixer en les cerques relacionades amb futbol, no en les relacionades amb, per exemple en “posicionament web”.

Òbviament, i seguint amb l’exemple, la paraula clau lògica pel meu negoci és “futbol”, “bàsquet”… Però ràpidament veiem que no podrem mai passar per davant de les grans empreses de roba esportiva, federacions, esportistes… (que lluiten també per aquestes paraules).

Potser doncs, en aquesta situació, és més interessant posicionar per cerques menys populars però més efectives. És on entra en joc el “long tail”, o en altres paraules: La cerca de cua llarga.

Seguim amb el nostre exemple.

Una exemple de cerca de short tail seria la de posicionar-me en les paraules “nike air jordan” per tal de vendre aquest producte en la meva tenda on-line. Però la competència per aquesta paraula és ferotge, i requereix molt de temps i diners poder estar en bones posicions.

Possiblement em serà molt més senzill posicionar-me amb una cercalong tail com “nike air jordan jumpman23 talla 42”.

Òbviament la cerca d’aquest grup de paraules juntes és molt més baixa que “nike air jordan”, i hem de ser conscients que mentre lashort tail pot tenir milers de cerques al dia, la nostra pot tenir com a molt desenes al mes, però això no és del tot dolent: Apart “d’assegurar-nos” les primeres posicions en la long tail (la competència per aquest grup de paraules és molt més baixa), hem de pensar que qui busca “nike air jordan jumpman talla 42”, possiblement ho fa amb la cartera al cantó per realitzar la compra on-line, mentre que un gran percentatge de les altres només volen informar-se, mirar imatges etc.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *